title

MVO

Kaap Doorn Conferentiecentrum is altijd een bedrijf geweest dat zich bezig houdt met MVO in de breedste zin van het woord. Doordat in  de laatste jaren de aandacht steeds meer naar duurzaamheid gaat in het bedrijfsleven, kwamen wij erachter dat wij eigenlijk al heel veel goed deden. Maar het kan altijd beter, dus hebben wij ons ten doel gesteld om nog kritischer te kijken naar onze bedrijfsvoering.

 

Gouden Green Key sinds 2010

Begin 2010 hebben wij de Gouden Green Key behaald. Voor het behalen van een Green Key moet een verschillend aantal milieumaatregelen worden genomen. Veel van deze maatregelen liggen op het gebied van gas-, water- en energiebesparing en het scheiden van afval. Deze zijn verplicht.

 

Naast een aantal verplichte maatregelen moet een aantal keuzemaatregelen worden doorgevoerd. Het aantal toegepaste keuzemaatregelen bepaalt het niveau van de Green Key: brons, zilver of goud.

 

Wij zijn zeer verheugd dat de Gouden Green Key als een van de eerste conferentiecentra in Nederland aan onze muur prijkt.

Green Key_klein

Duurzaam eten en drinken

Thee en koffie

Kaap Doorn gebruikt Communitea thee, een theesoort die heel erg lekker is en ook nog eens maatschappelijk zeer verantwoord. Elke variant is Fairtrade / Max Havelaar gecertificeerd en 6 van de 12 smaken zijn daarnaast ook biologisch. Kortom, bewust genieten op ieder moment van de dag! Aangezien er bij ons erg veel thee gedronken wordt, is dit voor iedereen een goede ontwikkeling. Ook koffie is natuurlijk een artikel dat ontzettend veel gedronken wordt bij Kaap Doorn. Kaap Doorn schenkt ook al jaren Peeze koffie. Naast het feit dat wij dit de lekkerste koffie vinden die momenteel verkrijgbaar is, wordt de koffie ook nog eens zeer duurzaam geproduceerd en is biologisch.

 

Biologische producten en streekproducten

Onze keuken kijkt altijd welk duurzaam alternatief zij kan bieden. Kaap Doorn heeft daarom een aanzienlijk aantal biologische producten in het assortiment en serveert alleen MSC vissoorten. Tijdens het diner serveren wij alleen biologisch vlees. Al onze zuivel is biologisch, maar ook producten als jam, honing, etc. O.a. onze hagelslag is UTZ certified. Wanneer u wilt, kunt u bij ons zelfs 100% biologisch eten.

 

Wij serveren ook verschillende biologische hapjes en al onze kaassoorten zijn van onze lokale kaasboerderij. Veel fruit is biologisch en ook al onze soepen zijn biologisch.

Energie en water

Wij gaan bewust met energie en water om en doen dit zo, dat onze gasten hier geen hinder van ondervinden. Dit zijn geen dingen die wij in het afgelopen jaar hebben aangepast, maar zaken waar wij al vele jaren mee bezig zijn en proberen te verfijnen.

 

Bewegingsschakelaars

Kaap Doorn heeft bewegingsschakelaars in alle openbare toiletten en ook op de terrasverwarming, zodat deze nooit onnodig branden.

 

Water

Doorn is in het gelukkige bezit van bronwater dat uit onze kranen stroomt. Daarom hebben wij bij de verbouwingen direct besloten in alle plenaire zalen een apparaat of kraan te plaatsen waar men Doorns bronwater uit kan tappen. Eerder werd er nog water uit grote flacons in de zalen geplaatst. Op deze manier beperken we de vervoersstroom van en naar onze accommodatie en is er nooit meer een lege flacon in een zaal.Uiteraard kunt u bij ons altijd gratis een gewoon glas water krijgen en serveren wij tijdens het diner karaffen met gratis ijswater.

 

Stroom

Natuurlijk maken wij ook gebruik van 100% groene stroom.

 

Verlichting

Naast de bewegingsschakelaars in openbare ruimten zijn alle zalen, gangen, restaurant en Grand Café voorzien van LED verlichting of PL, om zo minder kostbare energie te verspillen.

Elektrische laadpalen

Sinds 2015 beschikt Kaap Doorn over een tweetal laadpalen om uw elektrische auto te kunnen opladen. Maak hier gerust gebruik van tegen een redelijk tarief.

Title

Put here some content

[/image_with_text]

Nieuw- en verbouw

Bij alle nieuw- en verbouw kijken wij naar methodes en materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Zo hebben wij stoffen op alle nieuwe stoelen geplaatst die in het bezit zijn van het Europese Ecolabel. De vloerbedekking in onze nieuwe zalen is volledig klimaatneutraal.

 

Waar in ons gebouw nog enkel glas te vinden is, wordt dat vervangen door dubbel HR++ glas en wij gebruiken bij verbouwingen altijd zoveel mogelijk duurzame materialen.

Bushalte voor de deur

Sinds 2014 heeft Kaap Doorn een eigen bushalte bij haar ingang. U kunt dus snel en gemakkelijk met de bus voor onze deur afgezet worden. Kies lijn 50 of lijn 81 vanaf de richting Utrecht of Arnhem (of uiteraard NS station Driebergen-Zeist) en stap hier voor de deur uit.

Streekrekening

Wij sparen via de streekrekening van Rabobank Utrechtse Heuvelrug. 5% van de ontvangen rente wordt gedoneerd aan de Stichting StreekFonds Utrechtse Heuvelrug. Deze stichting zet zich in voor het behoud en het verbeteren van het landschap op de Utrechtse Heuvelrug.

Stichting Utrechts Landschap

Stichting Het Utrechts Landschap beschermt natuur en cultureel erfgoed in de provincie Utrecht. Sinds 1927 heeft Het Utrechts Landschap ruim 4700 hectare natuurgebied en vele boerderijen, kastelen, landgoederen en molens in beheer genomen. De natuurgebieden bieden leefruimte aan planten en dieren en dragen bij aan het welzijn van de mensen. De historische gebouwen verrijken het landschap en vormen het tastbare bewijs van de rijke historie van onze provincie. Wij steunen deze stichting en zijn zogenaamde Gouden Vriend van het Utrechts Landschap.

 Utrechts_Landschap

En dan nog...

VVoor ons personeel hanteren wij voorwaarden die aanzienlijk beter zijn dan de horeca-cao voorschrijft. Zo zijn onze medewerkers bijna altijd op zon- en feestdagen vrij en kunnen er extra vakantiedagen verdiend worden. Bij goed functioneren en een voldoende bedrijfsresultaat wordt een gratificatie van een maandsalaris uitgekeerd.

 

Wij proberen papier te besparen en gebruiken natuurlijk alleen FSC papier.

 

Daarnaast scheiden wij afval in 6 verschillende fracties, ons terrein wordt op ecologische wijze beheerd en het bosonderhoud gebeurt met oog voor de natuurhistorische waarde van het gebied waarin wij opereren en er worden geen milieuonvriendelijke of –belastende materialen gebruikt.

 

De schoonmaakdienst gebruikt milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en werkt met microvezeldoekjes om het milieu zo min mogelijk te belasten.

 

Ook wanneer u een vergaderlocatie zoekt die maatschappelijk verantwoord ondernemen/duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, bent u zoals u ziet bij Kaap Doorn aan het juiste adres.