title

Monique Negenman

Verspreid door Kaap Doorn vindt u negentien schilderijen van de Doornse kunstenaar Monique Negenman. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan haar signatuur: ‘MO9’ in een hoek van het doek. De meeste werken zijn te koop, dus schroom niet om contact op te nemen als een schilderij u aanspreekt.
 

Serie ‘Strandgezichten’

De eerste schilderijen komt u tegen in de hoofdgang van Kaap Doorn. Twee ervan zijn strandgezichten, die Monique schilderde vanwege haar fascinatie voor strandpalen. In overeenstemming met de inhoud van het schilderij gebruikte ze zand en water voor de creatie ervan. Monique: “De puurheid en doorleefdheid van de strandpalen inspireren me. Soms zit er mos op, soms spoelt dat weg door het water. Soms staan ze droog op het strand, soms verdwijnen ze onder de golven. De rijen paaltjes doen ook iets met je perspectief: ze zuigen je blik de zee in.”
 

Serie ‘Carpe Diem’

Terugkerend element in de overwegend beige, bruin en wit getinte schilderijen uit de serie ‘Carpe Diem’ is het muzieksymbool. Monique: “Muziek hoort bij alle onderdelen van het leven. Het ene moment luister je droevige muziek, het volgende moment sta je te dansen bij een salsanummer.” In sommige van de doeken verwerkte ze bladmuziek.
 

Serie ‘Gezichten’

Loop voorbij het restaurant richting het hotelgedeelte van Kaap Doorn en ze zijn niet te missen: de portretten. Sommige kijken u recht in de ogen, bij andere is het gissen naar een gezichtsuitdrukking. Opvallend zijn de zeer kleurrijke portretten die Monique maakte als schets maar die erg in de smaak vielen bij kopers. “Ik verbeeld de kleurrijkheid van de mens erin”, zegt Monique. “We hebben allemaal ogen, een neus en een mond, maar toch is iedereen anders.”

Voor meer werk van Monique Negenman ga naar haar website: www.moniquenegenman.nl.