Expositie ‘Ogenblik in de Natuur’ in het Von Gimborn Arboretum

Expositie ‘Ogenblik in de Natuur’ in het Von Gimborn Arboretum

Tot en met zondag 23 oktober is er een gevarieerde buitenexpositie met kunstwerken van IMIX in het Von Gimborn Arboretum in Doorn te zien. IMIX is een kunstenaarsgroep van vijf kunstenaars die natuur en kunst met elkaar verbindt. Er zijn in het prachtige bomenmuseum schilderijen, keramiek, beelden en installaties te zien van IMIX, dat bestaat uit Marion Albers, Garrie Oomkens, Mireille Schermer, Gemma Distelbrink en Hannie Lutke Schipholt. Mireille Schermer is geen onbekende van Kaap Doorn. Zij exposeerde al enige malen met schilderijen en met buitenkunst in het Conferentiecentrum, en Kaap Doorn heeft enkele van haar werken in de vaste kunstcollectie opgenomen.

 

Mireille Schermer laat in ‘Binnenstebuiten’ een triptiek in olieverf zien op hergebruikte paneeldeuren,met de ‘levensboom’ als hoofdthema.

 

Niet alleen brengt een deur je van binnen naar buiten of andersom, ook is het hout waarvan ze zijn gemaakt binnenstebuiten gekeerd en de boom waaruit het hout is gewonnen er weer op terug geschilderd. De ‘binnenkant’ van de deur toont een blik op hetgeen zich binnen in een boom afspeelt. De jaarringen, die vertellen over het leven van de boom en de cellen waaruit hij is opgebouwd, maar ook datgene wat er in hem leeft, in dit geval gesymboliseerd door de blikken van dieren. Soms moeten we deuren openen om verder te komen en ons bewust te worden wat er daadwerkelijk in ons binnenste leeft, en niet altijd vinden we direct die sleutel tot de deur die we zouden willen openen.

 

Gemma Distelbrink werkt in zowel steen als klei, en maakt abstract en figuratief werk in organische lijnen en veelal geïnspireerd op dieren. Ze portretteert vogels in klei en stookt ze op traditionele wijze, op zaagsel.

 

Marion Albers verbeeldt thema’s als verbinding, harmonie en wijsheid in een scala aan technieken, soms abstract dan weer figuratief. Haar levensechte portretten van oude wijzen uit onze wereldnatuurvolkeren delen hun kennis zwijgend met de toeschouwer.

 

Garrie Oomkens experimenteert met kleur en verf op zowel doek, textiel als kunststoffen die hij een tweede leven inblaast door ze om te vormen naar mysterieuze bijna abstracte landschappen die een haast meditatieve sfeer ademen.

 

Hannie schildert op onderzoekende wijze de waarheid van dat moment. Uitgangspunt zijn filosofische levensvragen waarvan mogelijke antwoorden in verf worden gevangen.

 

Het arboretum hanteert een entree van E5,- voor het onderhoud van dit bijzondere bomenmuseum. Dagelijks open van 9.00 tot 19.00 uur. Het Von Gimborn Arboretum bevindt zich aan de Velperengh 13 in Doorn. Voor verdere informatie zie www.gimbornarboretum.nl www.imixkunst.nl en www.mireilleschermer.nl